офіційний сайт

ГО "Клуб "Білий Лотос" м.Рівне, Україна


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 14 » Теруо Чинен - Годзю-Рю Карате
12:15
Теруо Чинен - Годзю-Рю Карате
Головою цієї організації був Теруо Тінен (народився в 1941 році Народився 8 червня 1941, Кобе, префектура Хего, Японія), і він любив повторювати, що вона є "його діамантом".







Не знаю, чи правда це, але він стверджує, ніби почав займатися Годзю-рю під керівництвом самого Тедзюна Міягі. "Народився я в Японії незадовго до початку Другої Світової Війни, а після її закінчення разом з сім'єю приїхав на острів Окінава, - неголосно каже Теруо - там я зустрівся з засновником школи Годзю-рю Тедзюн Міягі, там і почав тренуватися. Умови для занять , природно, були найпримітивніші. Моє перше кімоно, наприклад, пошила сестра з розпоротих і вивернутих мішків з-під американської борошна ".
Спочатку його семпай був Моріо Хигаонна. З ним він і продовжив заняття в Токіо, куди поїхав незабаром після того, як туди попрямував семпай. Точну дату я вказати не можу, але знаю, що це було на початку шістдесятих. Теруо Тінен постійно намагався підкреслювати свою повагу і шану майстрові Міядзато. Він казав, що той йому "як батько".









У 1960 році, може трохи раніше чи трохи згодом, він переїхав в Токіо, де навчався і продовжував займатися разом з Моріо Хигаонна. Там, наскільки мені відомо, він пробував брати участь в змаганнях, організованих різними організаціями, але про результати сказати нічого не можу, вони мені невідомі. Тоді ж його і помітили каратисти з США. Один з них і запропонував Тінену оселитися в Америці. У 1969 році Теруо переїхав в містечко Спокен штату Вашингтон. Там і базується досі його додзьо.
Теруо Тінен - ​​один з найталановитіших організаторів карате в США. Не можна сказати, що в його організації дуже багато учнів, але ті, хто прийшов до нього, залишаються надовго. У залах "Дзюндокан-Інтернешнл" панує найсуворіша дисципліна, навіть дітям заборонено шуміти і сміятися під час занять. І до Тінена тягнуться люди. Як то кажуть, "будь простіше, і народ піде за тобою". Так само і у випадку з ним.





В "Дзюндокан-Інтернешнл" не розкидаються данами, як в деяких інших випадках. Тінен не «робить подарунків" навіть в тому випадку, коли йому це політично вигідно: пояса у нього заробляються довгою і наполегливою працею. До речі, на відміну від багатьох інших майстрів, він не проводить офіційних іспитів: після проведення семінару він вирішує, кому присвоювати той чи інший ранг. Приблизно такого ж принципу дотримувався Ейіті Міядзато - пояс він давав своїм учням за те як вони тренуються і чого домоглися, а не в результаті іспиту, який у деяких інструкторів має на меті показати, що, мовляв, "треба пахати" і вичавити з наказом Міністерства освіти України всі сили . Девіз Дзюндокан-Інтернешнл - "Піт, кров і сльози". Хто займається, повинен осягнути важку науку карате і зрозуміти, що домогтися чого-небудь можна тільки таким чином.




Постійні запевнення Тінен про те, що він передає Годзю-рю саме в тому вигляді, в якому його вчили Міядзато і Міягі. Насправді найбільший вплив на нього справив Моріо Хігаонна, з яким він провів більшу частину часу. Довгий час вони разом проводили семінари.

Помер 9 вересня 2015 року, в м.Спокан, Вашингтон, США, від діабету та хвороби нирок .

Нині організація Тінен має представництва не тільки в США, Канаді та Південній Америці, а й в Африці, Європі, Австаліі і Нової Зеландії. У країнах СНД є поки тільки одна філія - ​​на Україні. Валерій Кусій, одеський майстер карате, який провів шість-сім років занять під керівництвом Моріо Хігаони, з політичних причин і причин особистого плану покинув IOGKF України і звернувся до Сенсея Тінена з проханням взяти його в учні. З 1998 року він займається під його керівництвом і розвиває Дзюндокан-Інтернешнл в Україні.
У розділі бункай майстер майже не викладає кіхон-бункай - стандартних "навчальних" розшифровок формальних комплексів. Замість цього він значно більше акцентує увагу на ойо-бункай, так званому "вільному бункай". На одне або кілька рухів супротивника виконується кілька видів прийомів, зв'язаних воєдино. Ойо-бункай часто не схоже на те, що виконується в ката, на відміну від кіхон-бункай.



(джерело : http://www.budopeople.ru/, YouTube.com)














Переглядів: 701 | Додав: ViKomp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

  • uCoz Community
  • uCoz Manual