офіційний сайт

ГО "Клуб "Білий Лотос" м.Рівне, Україна


Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 25 » Клуб "Білий Лотос", м.Рівне
22:36
Клуб "Білий Лотос", м.Рівне

         У сучасному світі змінюються пріоритети та цінності, але одне залишається незмінним – кожен з нас хоче бути здоровим, сильним, добре володіти своїм тілом та мати душевну рівновагу. Молодь сьогодні прагне самореалізуватися та бути успішними, але, зазвичай, їй не вистачає найважливіших життєвих основ, які мали би закладатися у дитинстві. Одним із шляхів набуття таких основ є заняття бойовими мистецтвами.

         Клуб «Білий лотос» спеціалізується на стилі Годзю-рю, етнічно-моральний кодекс якого спрямований на виховання особистості не тільки як бійця, а й, передусім, порядної дисциплінованої людини.

Тедзюн Міягі

(Тедзюн Міягі , засновник стилю Годзю-Рю)

         Це - один з основних стилів карате. Відмінною рисою напряму вважається поєднання комбінації  "жорсткої" і "м'якої" техніки. Тедзюн Міягі - творець стилю.   Клуб «Білий лотос» підпорядковується міжнародній організації "Дзюндокан-Інтернешнл".  Створив цю організацію Теруо Чінен (народився 8 червня 1941, Кобе, префектура Хего, Японія). Наші тренери мали за честь проходити атестацію та отримувати з його рук пояси. 

 

(Теруо Чінен, засновник Джундокан інтернешнал)

Годзю-рю в процесі свого становлення переймав принципи жорстких систем південно-китайського ушу і є стилем, що використовує внутрішню енергетику людини. Основа карате Годзю-рю - техніки ближнього бою, що включають удари ліктями і колінами, кидкову техніку і захоплення. Це дає переваги в умовах обмеженого простору. Засвоївши основи, можна навчитися бойовому мистецтву, системі захисту та нападу.

Цей стиль допомагає розвивати увагу, концентруватися, набиратися фізичної сили, вправно володіти своїм тілом, відновлювати сили, залишаючись при цьому спокійним та дисциплінованим.

Іншими словами, Годзю-рю це - стиль життя достойної, відповідальної людини, в основу якого покладено морально-етичні якості.

Перед кожною настановою вимовляється "хітотсу", воно перекладається як "правило номер один", "першочергово". Воно вимовляється перед кожним для того, щоб показати, що всі з настанов рівні за значимістю.

Будьте скромні й ввічливі

Тренуйтеся, враховуючи свої фізичні можливості

Практикуйте сумлінно і творчо

Будьте спокійні і швидкі

Слідкуйте за своїм здоров'ям

Живіть простим життям

Не будьте занадто горді або занадто скромні

Продовжуйте наполегливо тренуватися.

Громадську організацію Клуб «Білий лотос» створено 25 жовтня 2013 року, вона  успішно працює і має 6 груп різної вікової категорії від 5 років до 40+. Кожна з груп займається тричі на тиждень під керівництвом трьох досвідчених, висококваліфікованих інструкторів. Маючи вищу педагогічну освіту та орієнтуючись у особливостях розвитку та росту дитячого організму, інструкторам легко вдається знайти індивідуальний підхід до кожного учня, зацікавити та згуртувати навколо себе дітей. Відтак, у клубі панує дружня атмосфера, де кожний завжди підставить плече іншому.

У клубі створено потужну матеріальну базу. Два зали з професійним татамі-покриттям, а також  штанги, боксерські мішки та груші; традиційні окінавські тренажери, такі як маківари (для відпрацювання ударів), мокуджин (дерев’яна людина), конгокен (металічне кільце для силового відпрацьовування техніки карате), чісі (жорна), нігірігаші (глечики). Для урізноманітнення занять та всебічного фізичного розвитку дітей є різноманітний спортивний та ігровий інвентар.

Як результат - високі досягнення учнів на Міжнародних, Всеукраїнських та обласних змаганнях. За три роки існування ГО Клуб «Білий лотос» має вагомий призовий фонд нагород. Члени клубу брали участь у змаганнях різного рівня, зокрема,  Чемпіонаті України, Кубку України, Чемпіонаті Світу (Італія). На чемпіонатах та Кубках України за 3 роки вихованці Клубу здобули понад 60 нагород.

У 2014 році в м. Трієст (Італія) відбувся Чемпіонат Світу з карате. Клуб «Білий лотос» представили 4 вихованці, які вибороли три бронзові медалі та одну срібну.

Окрім дітей та підлітків у Клубі є спортсмени віком + 35 років (Ветерани). Вони -  чемпіони України з куміте та ката, чемпіони Європи з ката. Серед дорослих,  які займаються в Клубі, десятеро досягли майстрову ступінь «Дан» - чорний пас (4-дан-1чол, 3-дан-1чол, 2 дан-4 чол. 1-дан 4 чол.). Усі вони мають право на суддівство змагань різного рівня на Чемпіонатах України, Європи та світу. Тренери постійно підвищують свій технічний рівень на міжнародних семінарах, а все, що є нове та цікаве впроваджується у клубі.

             Щорічно навчання дітей триває з вересня по червень, а влітку - відпочинок у дитячих оздоровчих таборах області з тренуваннями на свіжому повітрі та культурно-розважальною програмою. Під час навчально-тренувального року двічі проходить атестація. Проводиться триденний семінар, за результатами якого підтверджується або надається наступний (вищий) ступінь (КЮ) пояс, темніший за попередній (від білого кольору до чорного). Тобто, існує стимул до роботи, особистого розвитку та зростання.

Програмою навчання Джундокан передбачено 8 предметів. Це основні 8 дисциплін, які вивчаються в стилі Годзю-рю карате-до. Вони дають перше уявлення того, чому може людина навчиться в процесі тренувань, турнірів, іспитів і т.д., практикуючи даний напрямок.

1. Філософія - перший етап навчання, що містить у собі вивчення етично-моральних якостей, вивчення етикету. Зі зростанням майстерності ми повинні нести відповідальність за всі свої дії, не тільки на практиці в додзе, але і в повсякденному житті. Цей етап починається з перших кроків в Годзю-рю і триває усе життя.

2. Ходжо ундо. Джумбі ундо - підготовчі та спеціальні вправи, з предметами і без них (в парах, самостійно), спрямовані на зміцнення тіла і духу.

3. Кокю-хо - методи внутрішнього дихання за допомогою ката Санчин і Теншо. Кокю-хо містить у собі практику КИКО - вміння керувати внутрішньою енергією (КІ), для того, щоб зробити тіло готовим до ударів і захоплень.

4. Ката - певна послідовність рухів, у яких закладено принципи біодинаміки стилю і зашифровано прийоми бою (бункай).

5. Бункай - це розбір і аналіз рухів, що закладено в ката, для застосування їх в Рандорі і Які

6. Какіє - силове штовхання рук. Воно містить у собі ТЬЮТЕ - мистецтво захватів, коріння якого закладено в китайському мистецтві Чин-на, а також КЮШО-джитсу - мистецтво ударів по життєво-важливих місцях людини.

7. Рандорі - цей розділ містить у собі вивчення тактики і техніки вільного поєдинку (ірігумі), танрен куміте (навчального поєдинку), якусоку куміте (обумовлений, домовлений поєдинок на основі рухів, котрі відомі обом суперникам).

8. Дента / Історія - історія і традиції своєї школи і інших напрямів бойових мистецтв.

               У 2016 році ГО Клуб «Білий лотос» вперше провів Клубний турнір – відкриті змагання, але зробив це особливо, по-своєму, організувавши цікаве, змістовне свято для присутніх: дітей, гостей та батьків. Змагання, розважальна програма, подарунки, святкове нагородження та багато іншого цікавого було задумано та втілено в життя. Допомогли з організацією та проведенням небайдужі люди, котрі розуміють на скільки важливо просувати ідею здорового життя, здорового тіла та здорового духу. 

 

 

           У  клубу є свої традиції. Кожна поїздка на змагання обов’язково доповнюється різноманітними екскурсіями, розвагами, змістовним відпочинком. А раз в місяць усі охочі зустрічаються у приміщенні клубу по-сімейному – з солодощами, чаюванням, інколи дискотеками, або приходять поспілкуватися і додатково позайматися на тренажерах.

              Вихованці ГО клубу «Білий лотос» завжди із задоволенням демонструють свої уміння та навички на різноманітних міських заходах. У нас створено показові виступи, які вже змогли оцінити рівняни на Дні міста, Дні фізкультури та спорту, та ін.

Інструктори та їх вихованці раді бачити охочих долучитися до їх дружнього колективу та запрошують відвідати пробні уроки та випробувати себе на міцність духу.

автор тексту : Тетяна Кравцова

Переглядів: 921 | Додав: ViKomp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

  • uCoz Community
  • uCoz Manual